1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Pelin Karahan ile Bedri Güntay çifti ev sahibiyle mahkemelik oldu

Ünlü oyuncu Pelin Karahan, eşi Bedri Güntay’ın 2 çocuklarıyla yaşadıkları ve 3 yıllık kirasını peşin ödedikleri Acarkent’teki evlerinin sahibiyle yaşadığı kira anlaşmazlığı mahkemeye taşındı.

Pelin Karahan ile Bedri Güntay çifti ev sahibiyle mahkemelik oldu

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları son yıllarda adliyeleri en çok meşgul eden dava başlığı olarak dikkat çekiyor. Ünlü oyuncu Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay‘ın da ev sahibi aileyle mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Açalya ve Murat Öztürk çiftinin mahkemeye yansıyan beyanlarına göre 18 Eylül 2020 tarihinde imzaladıkları kira sözleşmesi ile villalarını Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay‘a kiraladı.

Kira sözleşmesinin imzalanmasından yaklaşık iki ay sonra taraflar arasında yapılan görüşmeler neticesinde, kiralanan villanın 18 Eylül 2023 tarihinde tahliye edilmesi kararlaştırıldı ve tahliye taahhütnamesi imzalanarak Öztürk ailesine teslim edildi. Ancak, Öztürk ailesi taahhüt edilen tarihte Pelin Karahan ve Bedri Güntay’ın evi tahliye etmediğini belirtti ve icra takibi başlattı. Güntay çifti imzanın kendilerine ait olmadığını belirterek ödeme emrine itiraz etti. Ardından Öztürk ailesi tarafından itirazın iptali ve tahliye davası açıldı. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki yargılama devam ediyor. Öztürk ailesi ayrıca Pelin Karahan ve Bedri Güntay‘ın kira bedeli konusunda da kendilerini mağdur ettiklerini belirterek üç icra takibi ve iki dava açtıklarını ifade etti. Öztürk ailesi satışa koydukları evlerinin Vildan Pelin Karahan ve Bedri Güntay’ın muhtemel müşterilere göstermediklerini ve “satılıktır” tabelası asılmasına izin vermediklerini de belirtti.

Bedri Güntay ise “Biz eve taşındığımızda zaten 3 yıllık kirayı peşin ödedik. Evi satın alma niyetiyle oturduğumuz için de içine 500 bin dolar masraf yapmıştık. Daha sonra ev sahibi 2 kat fiyat artışı teklifimizi enflasyon artışını öne sürerek kabul etmedi. 4 kat artış istedi. Evi satmak için başta istediği rakamı da korkunç bir rakama çıkardı. Elimizden gelen iyi niyeti gösterdik ama aynı tavrı görmedik. Zaten ev arıyoruz, çıkacağız” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Karantina filminin Mert’i Taha Baran Özbek oldu
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir