1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Deniz Işın “Evcilik”te taşralı Aysun’a hayat verdi

Deniz Işın başrolünü Öykü Karayel, Fatih Artman ve Nejat İşler’le paylaştığı “Evcilik” filmi ilk kez Antalya Film Festivali’nde seyirciyle buluştu.

Deniz Işın “Evcilik”te taşralı Aysun’a hayat verdi

Deniz Işın şehirli kadın rollerinin ardından ilk fragmanı seyirciyle buluşan “Evcilik” filminde bu kez taşralı bir kadına hayat verdi. İlk kez Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Özel Gösterim kapsamında AKM Aspendos salonunda seyirci karşısına çıkan filmin ekibi senarist- yönetmen Ümit Ünal, ortak yapımcı ve oyuncu Nejat İşler ve oyuncular Deniz Işın ile Selen Uçer seyircilerin sorularını da yanıtladı. Bu projenin kendisi için çok özel olduğunu dile getiren Deniz Işın, kendisine güvenen tüm ekibe teşekkür etti.

Çanakkale’de çekilen filmin konusuna gelince; Ege kıyılarındaki sakin bir küçük otel: Evcilik. Hayatlarından sıkılmış genç bir çift, Fırat (Fatih Artman) ve Filiz (Öykü Karayel), Evcilik’e gelirler. Oteli işleten Özkan (Nejat İşler) ve yaşı ondan hayli küçük karısı Aysun (Deniz Işın) ile tanışırlar. Özkan ve Aysun arasında çok doğal, sınırsız bir aşk vardır. Birbirlerine takma isimlerle Kınalı ve Duman diye hitap ederler. Filiz ve Fırat köylü çiftin aşkına özenir, onların aksanını komik bulup, bir oyun gibi onları taklit ederler. Ama Aysun ve Özkan bu oyuna şahit olunca kendilerini aşağılanmış hisseder ve Evcilik cinsel, sınıfsal ve kültürel gerilimlerin savaş alanı haline gelir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Emre Karayel Atatürk’ün silah arkadaşı Nuri Conker oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir