1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Saner Ayar: Yurt dışına satılabilen dizilerin bölüm başı geliri 200 bin dolar ile 600- 650 bin dolar arasında

Başarılı yapımcı Saner Ayar, bu yaz hiç yazlık dizi çekmeyen kanalların dizi üretme motivasyonlarının devam edeceğini söyledi.

Saner Ayar: Yurt dışına satılabilen dizilerin bölüm başı geliri 200 bin dolar ile 600- 650 bin dolar arasında

Onuncu yılını kutlayan O3 Medya’nın birçok ilklere imza atan usta yapımcı Saner Ayar dizi sektörünü değerlendirdi. Dizilerin yurt dışı pazarına da dikkat çeken Ayar, Birsen Altuntaş’ın youtube kanalına verdiği röportajda şunları söyledi:

“Yurt dışına satılabilir bir dizi yaptığınızda 200 bin dolar ile 600 – 650 bin dolar arasında bölüm başı geliriniz var. Bu gelirin yüzde 50’si kanala kalıyor.  Baktığınızda tamamen bir kâr… O anlamda dizi ürettiğinizde yurt dışı yurt dışı gelir yaratmak hedefiyle kanalların dizi üretme motivasyonları hep devam eder. Bu süreçte bence bu hiç azalmayacak o nedenle ben orada da bir risk görmüyorum. Diğer taraftan asıl mesele şu Türkiye’de artık önümüzdeki 4 yıl ya da üç buçuk yıl erken seçim olmazsa seçim yok. Bu da ayrıca pozitif bir durum Türkiye ekonomisi açısından… Ben televizyonların bu anlamda dizi üretme sayısı anlamında geri adım atacaklarını zannetmiyorum. Şimdi eminim yeni oyuncular, yeni televizyonlar yapılacaktır… Onlar bir gelsin bakalım…”

thumbnail
Önerilen Yazı
Burcu Özberk Venedik yolcusu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir