1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Rekabet Kurulu'nun yeni hedefi oyunculuk ajansları

Dizi sektöründe son günlerde rekabet kurulunun yaptığı eş zamanlı baskınlar en çok konuşulan konu olmaya devam ediyor.

Rekabet Kurulu’nun yeni hedefi oyunculuk ajansları

Rekabet Kurulu geçen günlerde dizi sektörü ile ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Sektördeki tekelleşmenin önüne geçmeye yönelik yapılan inceleme kapsamında ülkemizin önde gelen birkaç ünlü yapım, dağıtım ve dijital pazarlama şirketine baskın düzenlendi, telefonlara ve bilgisayarlara el konulup bilgi alındı.Bu gelişmenin yanı sıra tüm yapım şirketlerinden de gönderilen soru setine doğru ve eksiksiz yanıtlar istendi. Ayrıca 2019 ile 2024 yılları arasında yaptıkları yurt dışı satışları ve oyuncu sözleşmeleri talep edildi.

Son olarak ise bu cuma oyuncu ajanslarına yönelik bir operasyon yapıldı. Birkaç ünlü menajerlik şirketine eş zamanlı baskınlar yapıldı. Bilgisayarlarda anahtar kelimelerle incelemeler yapıldı. Kurulun incelemesinin detayları ve sonucu sektörde merakla bekleniyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Çetin Tekindor ile Öznur Serçeler “Yalı Çapkını”ndan ayrıldı mı?

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir