1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Oktay Kaynarca'dan "Türkiyeliyim" açıklaması

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca'nın bir programda sarf ettiği "Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim" sözleri 3 yıl sonra twitter'ın gündemindeydi.

Oktay Kaynarca’dan “Türkiyeliyim” açıklaması

Oktay Kaynarca‘nın 2021’de konuk olduğu ahaber’de Sinan Özedincik ile Funda Karayel‘in sunduğu Biz Bize programında milliyetçilikle ilgili sözleri 3 yıl sonra gündem oldu. Ünlü aktörün “Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim” şeklindeki sözlerine twitter’da eleştiri yağdı. Orhun Derneği Başkanı Adem Enes Gezer “Oktay Kaynarca 3 Mayıs günü sana “Altın Bozkurt Ödülü vermiştik.” O ödülü biz verdik. Ödülü iade etmeni istiyoruz. “Türkiye Milleti” diye bir millet tanımıyoruz. Irkçıyız ve Turancıyız, sen Turancı ve Irkçı olmadığın için bu ödülü hak etmiyorsun!” yazarken vatandaşlardan da “Türk kimliğini yok saymak nefret suçudur. Fransız, Alman derken sorun yok ama Türk’e gelince Türkiyeli…” mesajları atıldı.

Oktay Kaynarca ise eleştirilere “Görüyorum ki geçmişte yaptığım bir röportajdaki “ben Türkiyeliyim” sözüm eğrilip bükülüp tuhaf yerlere çekilmeye çalışılmakta… Bizim memleket vatan sevdamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Türkiyelim demek bana göre ben bu mekleketin çocuğum demektir. Batısı doğusu kuzeyi güneyi bana göre birdir ve bayrağımın dalgalandığı her yer memleketimdir. Herkes Türk olmak zorunda değildir ama ben bir TÜRK olarak bu topraklarda yaşan herkesi Türkiyelim dedirtmek adına Türkiyeli bir Türküm!!!” yanıtını verdi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Mahsun Kırmızıgül başrollerini seçti; Nilsu Berfin Aktaş ve Caner Topçu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir