1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ödülü oyuncu Erol Babaoğlu yeni filmiyle Locarno Film Festivali’nde

Gürcan Keltek’in yazıp yönettiği “Yeni Şafak Solarken” dünya prömiyerini 77. Locarno Film Festivali’nde gerçekleştirecek

Ödülü oyuncu Erol Babaoğlu yeni filmiyle Locarno Film Festivali’nde

Erol Babaoğlu yeni filmi “Yeni Şafak Solarken”in dünya prömiyeri için  7 – 17 Ağustos tarihleri arasında İsviçre’nin Locarno şehrinde  düzenlenen 77. Locarno Film Festivali’ne katılacak. 9 Ağustos’ta Bergama Tiyatro Festivali’nde “Cyrano” oyunuyla Asklepion Antik Sahne’de sahneye çıkacak ünlü aktör, ardından yönetmen Gürcan Keltek ile birlikte Locarno’ya gidecek.

Ana yarışmada yer alan film 7-17 Ağustos tarihleri arasında Locarno’da seyirci ile ilk kez buluşacak. Başrolünde Cem Yiğit Üzümoğlu’nun yer aldığı filmde Erol Babaoğlu, Suzan Kardeş,  Ayla Algan, Gürkan Gedikli, Dilan Düzgüner, Görkem Kasal, Damla Alibeşe’nin yanı sıra Neriman Kardeş, Ezgi Yaren Karademir, Lilay Gürbüz, Birce Bircan, Şahin Hayri Üren, Miraç Sevsay, Sevi Algan ve Ergülcan Akıncıoğlu yer alıyor.

Yapımcılığını Arda Çi̇ltepe’nin üstlendiği “Yeni Şafak Solarken” yıllardır hastaneye girip çıkan, sistemin içinde sıkışıp kalmaktan yorulmuş ve öfkeli olan Akın’ın son kez taburcu olduktan sonra İstanbul’da gezinirken gerçek benliğiyle bağını kaybetmesini ve zihninin bir başka gerçekliğe kaymasını konu alıyor.

Vigo Film‘in yapımcısı olduğu “Yeni Şafak Solarken” Eurimages, İtalya Kültür Bakanlığı, World Cinema Fund, Hamburg Film Fonu, Berlin Film Fonu, Sorfond gibi kuruluşlardan yapım desteği almış bir Türkiye – Almanya- İtalya – Norveç – Hollanda ortak yapımı…

thumbnail
Önerilen Yazı
Sinem Kobal ve Alp Navruz’lu “Her Şeyin Başı Merkür” filmine yeni oyuncu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir