1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Melisa Sözen isyan etti: Hakkımda atılan iftiraları kabul etmiyorum

Günlerdir twitter’da hakkında hedef gösterici çirkin bir linç kampanyası yürütülen başarılı oyuncu Melisa Sözen’den internet zorbalığına karşı açıklama geldi.

Melisa Sözen isyan etti: Hakkımda atılan iftiraları kabul etmiyorum

Melisa Sözen 2017 yılında Fransa’da “The Bureau” (Le Bureau des Legends) dizisinde İŞİD karşı savaşan bir Kürt kadını canlandırmıştı. Şimdi 7 yıl sonra oyuncuyla ilgili sosyal medyada terörü destekliyor iftirasıyla çirkin bir linç kampanyası başlatıldı. Önce 3 maddeyle konuya açıklık getiren Sözen şunları yazdı:

“1-Söz konusu dizi gizli saklı bir iş değil. 2015 çıkışlı Fransa’nın en ünlü polisiye dizisi.

2-Dizinin benim oynadığım sezonu 2017 yılında yayınlandı. Deaş’la (Işıd) savaşan çift taraflı bir ajanı canlandırdım.

3-Dizide herhangi bir terör örgütünün övgüsü yok. Olsaydı, geçen 7 yıl içinde zaten çoktan duymuş olurdunuz.”

Başarılı oyuncu daha sonra da yapılan kötü niyetli paylaşımlarla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben 25 yıldır oyunculuk yapıyorum. Kötü niyetli eleştiri, haksızlığa uğramak, hakaret, yalan haberler benim ne yazık ki büyürken alışık olmak zorunda kaldığım şeyler. Dolayısıyla bu internet zorbalığı ile derim kalınlaşş bir dönemimde karşılaştım. Hakkımda atılan iftiraları elbette kabul etmiyorum.

Ama yaşı küçük ve hayat tecrübesi az yahut duygusal olarak hassas bir dönemde olan insanların bu zorbalıkla baş etmesi neredeyse imkansız. Yukarıdaki üç madde çok yeterli olduğu halde bu satırları da zaten bununla başa çıkması güç insanlar için ekliyorum.

Ne yazık ki bilginin doğruluğunu ve nereden geldiğini dahi düşünmeden, kontrol etmeden inanmak çağımızın kara deliklerinden biri. Linç kültürü de öyle… Bunun bir parçası olmayın, kendinizin ve etrafınızdaki insanların internet zorbalığı ile duygusal şiddet yaşamasına izin vermeyin. Ben vermeyeceğim. Kendi aklımızı, kendi bilgilerimizi kullanmayı, araştırmayı, doğru kaynakları kullanmayı ve önce bir durup düşünerek hareket etmeyi öğrenmemiz gerek. Bu tuhaf olaydan hep birlikte çıkaracağımız ders varsa bu olsun.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Yalı Çapkını dizisi zaman atlamasıyla başlayacak

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir