1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

“Kıyma” dizisinin setinde yaşanan silahlı saldırıyla ilgili platodan açıklama

Önceki gün Kıyma adlı internet dizisinin çekimleri sırasında yaşanan saldırının yankıları sürüyor. Blutv’de yayınlanan dizinin ekibi saldırının kendilerine yönelik olmadığını öne sürerken çekim yapılan platodan açıklama yapıldı.

“Kıyma” dizisinin setinde yaşanan silahlı saldırıyla ilgili platodan açıklama

Blutv’de yayınlanan “Kıyma” dizisinin 4. Sezon çekimlerinin yapıldığı platoya silaihlı saldırı yapılmış, fenomen dizi Sıfır Bir’in devamı olarak çekilen projenin Cengo’su Cengizhan Yurdutek kulağını sıyıran mermi nedeniyle ölümden dönmüştü. Olayın ardından dizi ekibi yayıncı platforma saldırının kendilerine değil, platoya yönelik olduğu bilgisini verirken Kaltal’daki BE Film Yapım Plato Stüdyo şirkerinden yazılı bir açıklama yapıldı.

“18.06.2024 günü öğleden sonra işyerimizin dış kapısından yapılan silahlı saldırı nedeniyle üzgün olduğumuzu ancak gerek firma çalışanlarımızın gerekse çekim yapmak amacıyla orada bulunan Kıyma dizisi ekibi çalışanlarının canına zarar gelmediğinden ötürü müsterih olduğumuzu beyan eder, yaralanan Kıyma dizisi oyuncusuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Hepimizi derinden üzen bu hadise, yargıya intikal etmiş olup, soruşturma ve kovuşturma evrelerinin tamamlanarak saldırganların yargılanmaları sonucunda hüküm kesinleşene kadar herhangi bir açıklama yapmanın yargılamanın selameti açısından doğru olmadığının bilicindeyiz. Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki, bu saldırı firmamıza yönelik değildir. Hadise, Kıyma dizi ekibinin platomuzun ana kapısının önünde bulunduğu sırada dışardan ekibe doğru yapılmış bir saldırı olarak görünmektedir.

BE Film Yapım Plato Stüdyo, sinema televizyon sektörünün önemli ve saygın bir firması olarak daha önce hiçbir şekilde bu tarz bir olaya maruz kalmamıştır. Oyuncusundan, set çalışanına kadar tüm sektör mensupları tarafından çok iyi bilindiği üzere firmamız, tüm ekiplerin huzur ve güven içinde çalıştığı, son derece profesyonel hizmet aldığı bir platodur. Gerek firma yetkilileri, gerekse tüm çalışanlarımız daha önce her hangi bir tehdit almamış, her ne şekilde olursa olsun en ufak bir saldırı girişimine maruz kalmamıştır.

Güvenlik tedbirlerinin son derece titizlikle sağlandığı işyerimizde bundan böyle daha da teyakkuz halinde olunacağını, gerek ülkemizden gerekse tüm dünya ülkelerinden gelen çekim ekiplerinin huzur ve güven içinde tam bir profesyonellikle çalışmaya devam etmeleri için gereken her şeyin yapılacağını bu vesileyle kamuoyuna duyururuz. Firmamız, sinema televizyon sektörünün öncü firması olarak tüm dünyada ülkemizi temsil etmeye, istihdam ve katma değer üreterek ülke ekonomisine yüksek değer katmaya, her geçen gün hizmet kalitesini daha da öteye taşımaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.20.06.2024…”

thumbnail
Önerilen Yazı
Burak Deniz ve Öykü Karayel’den yeni sinema filmi geliyor: Umami Kaynama Noktası
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir