1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Emmy hayali kuran İzzet Pinto yeni formatını St Tropez’de duyuracak!

Cannes’da düzenlediği ses getiren lansmanlarla dikkat çeken ülkemizin en büyük dağıtım şirketlerinden Global Agency’nin kurucu CEO’su İzzet Pinto bir süredir gizli tuttuğu yeni formatını, Cannes’da düzenlenen televizyon içerik fuarı MIPCOM’dan bir gün önce St. Tropez'de düzenleyeceği bir etkinlikle açıklayacak.

Emmy hayali kuran İzzet Pinto yeni formatını St Tropez’de duyuracak!

Her yıl ekim ayında Cannes’da düzenlenen televizyon içerik fuarı olan MIPCOM yine birbirinden renkli etkinliğe ve anlaşmaya ev sahipliği yapacak. Fuar başlamadan bir gün önce İzzet Pinto’nun kurucu CEO’su olduğu Global Agency St. Tropez’de düzenleyeceği bir etkinlikle gizli tuttuğu çok özel bir formatı açıklayacak. Pinto yeni projenin, firmanın geniş format ve dizi kataloğuna değer katacak çok özel bir proje olduğunu belirtti. 45 farklı ülkeden 100 üst düzey alıcının ve dünya medyasının davet edildiği lansmanda, adını sır gibi saklanan özel projenin gösterim seansının ardından öğle yemeği ve parti düzenlenecek. Lansman davetine dair birçok ayrıntı gizli tutulurken, Pinto formatın dünya çapında fenomen olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Hedefi ilk üç yıl içinde 50 yerel yayına ulaşmak olan İzzet Pinto 2025 yılı hayalinin lansmanını yaptığı yeni formatının “International Emmy Awards’da yılın en iyi format seçilmesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Global Agency, 2006 yılında Türk formatlarını yurtdışına açma hedefiyle kuruldu. Televizyon sektöründe format ihracatı yapan dünyadaki tek Türk oyuncu olan Global Agency, “Semra Kaynana” ile fenomen olan “Gelinim Olur Musun?” format ile sektöre atıldı. Firma, en büyük başarısını “Bana Herşey Yakışır” isimli formatla yakaladı. 2011-2015 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan “Bana Herşey Yakısır” formatı, 2.200 bölüm Fransa’da yayınlandı. Almanya’da 2750. bölümü geçen hafta kutlandı. Dünya çapındaki başarılı formatlarıyla dikkat çeken firma dünyadaki dizi furyasını “Binbir Gece” ve “Muhteşem Yüzyıl” ile başlattı.

thumbnail
Önerilen Yazı
Serkan Altunorak Netflix’in Kuşatma dizisinde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir