1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Dizi sektöründe flaş gelişme… Rekabet Kurulu dizi satışlarıyla ilgili inceleme başlattı

Son günlerde dizi dünyasında en çok konuşulan konuların başında ağustos ayında Rekabet Kurulu’nun başlattığı inceleme geliyor. Yapım şirketleri, kanallar ve dijital dağıtım şirketleri yaptıkları tüm sözleşmeleri Rekabet Kurulu’na sundu.

Dizi sektöründe flaş gelişme… Rekabet Kurulu dizi satışlarıyla ilgili inceleme başlattı

Ağustos ayının son haftası dizi dünyasında flaş bir gelişme yaşandı. Rekabet Kurulu bazı ünlü yapım ve dijital dağıtım şirketlerini ziyaret ederek yurt dışı ve yurt içi satışlarla ilgili inceleme başlattığını duyurdu, bilgisayar ve telefon verilerini istedi. Rekabet Kurulu bazı şirketleri ziyaret ederken tüm dizi içeriği üreten yapım şirketleri ve yayıncı kanallara da birer soru seti gönderip sorulara ayrıntılı yanıtlar istedi.

Rekabet Kurulu’nun dizi sektörü ile ilgili başlattığı incelemenin konu başlığı yurt dışı ve yurt dışı dizi satışları ile dijital gelir yönetimi alanında tekelleşmenin önüne geçmek… Bu nedenle kurul 2019 – 2024 yılları arasında yapılan yurt dışı satışları ve oyuncu sözleşmelerini yakın markajına aldı. Binlerce sayfa sözleşme ve gelir tablosu Rekabet Kurulu tarafından incelenecek. Bu araştırmanın sonucunun nasıl şekilleneceği büyük merak konusu…

thumbnail
Önerilen Yazı
Buçe Buse Kahraman “Kuruluş Osman”ın Altunay’ı oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir