1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Dizi dünyasında flaş gelişme… Rekabet Kurulu Med Yapım ve Ay Yapım’a soruşturma açtı

Geçen yaz sonu Rekabet Kurulu dizi ve film sektörüne içerik sağlayan yapım, dağıtım ve dijital şirketlerle, oyuncu menajerlik şirketlerine eş zamanlı baskın düzenlemişti.

Dizi dünyasında flaş gelişme… Rekabet Kurulu Med Yapım ve Ay Yapım’a soruşturma açtı

Rekabet Kurulu’nun önceki ay dizi ve film sektörüyle ilgili inceleme başlatması sektöre bomba gibi düşmüştü. İnceleme kapsamında Rekabet Kurulu temsilcileri bazı yapım, dağıtım, menajerlik ve dijital şirketlere eş zamanlı baskınlar düzenleyerek bilgisayar ve telefonlara el koymuş ve inceleme yapmıştı. Dizi ve film sektörüyle ilgili rekabet kurallarına aykırı hareket edildiği ihbarları üzerine yapılan inceleme kapsamında o sırada şirketlerinde bulunmayan bazı yöneticilerin telefonlarına uzaktan erişim sağlanması da şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Rekabet Kurulu birçok yapım ve menajerlik şirketinden de geçen yıllara ait sözleşme bilgilerini istemişti. Binlerce evrak tarandı ve bugün karar açıklandı. Rekabet Kurulu bugün yaptığı açıklamada Med Yapım Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi, Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım Anonim Şirketi, MA Distribution Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi, Yek Teknoloji Pazarlama Anonim Şirketi, Key Networks Holding Anonim Şirketi Hakkında Soruşturma Açıldığını duyurdu.

Soruşturmanın sonucu merak konusu olurken açıklama şöyle devam etti: Yürütülen önaraştırma kapsamında elde edilen bilgileri ve belgeleri 03.10.2024 sayılı toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, Med Yapım Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi, Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım Anonim Şirketi ve MA Distribution Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi‘nin yerli dizilerin yurt dışına dağıtımına yönelik eylemleri ile; Med Yapım Televizyon ve Filmcilik Anonim Şirketi ve Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım Anonim Şirketi’nin iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemleri ile ve Yek Teknoloji Pazarlama Anonim Şirketi ile Key Networks Holding Anonim Şirketi’nin ise rakiplerini dışlayıcı eylemleri ile 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla adı geçen şirketler hakkında soruşturma açılmasına 24-40/956-M(1-3) sayı ile karar vermiştir.

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Kanal D’den yeni final haberi geldi, “Ayazın Sonu Güneş” dizisi bitiyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir