1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Disney'den ilk bomba… Burak Deniz ve Öykü Karayel’li Umami filmi lansman projesi oldu

Kısa bir aradan sonra yeniden yerli dizi ve film sektöründe proje alımına başlayan Disney+’ın ilk aldığı film belli oldu.

Disney’den ilk bomba… Burak Deniz ve Öykü Karayel’li Umami filmi lansman projesi oldu

Disney+’ın yeniden yerli piyasaya dönüş kararı sektörde heyecan yaratmıştı. Yerli içeriğe dönen ve reklamlı modelle pazara çıkacak olan Disney’in ilk orijinal film içeriğini Karga Seven Pictures’tan aldığı öğrenildi. Burak Deniz ve Öykü Karayel’i başrollerde buluşturan “Umami – Kaynama Noktası” filminin çekim hazırlıkları sürüyor. 2025 yılının başında yayında olması planlanan filmin çekimi 3 günde, tek mekanda, ilk kez kullanılan özel bir teknikle  gerçekleştirilecek.

21 – 22 – 23 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek çekimler öncesi ekip çok sıkı bir yemek kursundan geçti. İngiliz yapımı “Boiling Point” (Kaynama Noktası) uyarlaması olan filmin yönetmenliğini uluslararası alanda Türk sinemasını başarıyla temsil eden, Karga Seven Pictures’ın kurucularından Emre Şahin üstlenecek.

Öte yandan proje alımında ince eleyip sık dokuyan Disney’in çok sayıda senaryo okuduğu ve aralarında Ay Yapım, Gold Film, NuLook, 25 Film, MF Yapım, Karga7 gibi Türkiye’nin önde gelen yapım şirketlerine sipariş verdiği konuşuluyor. Yeni proje detaylarını öğrendikçe paylaşacağım.

thumbnail
Önerilen Yazı
Uğur Aslan ve Mustafa Avkıran “Hayat Hırsızı”nda

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir