1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Bir Türk yapımcı ilk kez Netflix Arap’a proje çekiyor

Çektiği dizi ve filmlerle Ortadoğu'yu fetheden, rekorlar kırarak yayın akışlarını değiştiren O3 Medya'nın sahibi Saner Ayar'dan bir ilk daha… Netflix Arap'a dizi çekiyor.

Bir Türk yapımcı ilk kez Netflix Arap’a proje çekiyor

“Vatanım Sensin”, “İstanbullu Gelin”, “7. Koğuştaki Mucize” gibi izlenme rekoru kıran onlarca dizi ve filme imza atan O3 Medya, kuruluşunun 10. yılını kutluyor. Şirketin, geçmişte Show TV Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok ulusal kanalın yöneticiliğini de yapan, televizyon, sinema ve dijital sektörde birçok ilke öncü olan patronu Saner Ayar, Birsen Altuntaş’ın youtube kanalına konuştu.

Dubai merkezli Middle East Broadcasting Center (MBC Group) medya grubu ortaklığında 2014 yılında Türkiye merkezli O3 Medya’yı kuran Saner Ayar, “İstanbullu Gelin”, “Babam ve Oğlum”, “İyi Günde Kötü Günde” gibi ülkemizde çekilen birçok projeyi Arap ülkelerine uyarlamıştı. İmza attığı projelerle izlenme rekorları kıran ve yayın akışlarını değiştiren Saner Ayar, yine bomba bir anlaşmaya daha imza attı. Usta yapımcı Netflix Arap’la ilk Arap projesini imzaladık. Bir Türk yapım şirketi ilk defa Netflix Arap’a Arapça bir iş çekiyor. Şu an onu imzaladık, senaryoları bitiyor şu anda… Herhalde 3-5 aya kadar sete çıkacak” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Burak Dakak, ödül sevincini nişanlısı Leyla Tanlar’la paylaştı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir