1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür’lü Annem Ankara’dan ilk kareler

BKM’nin Kanal D için çektiği Annem Ankara dizisinin okuma provasından ilk kareler yayınlandı.

Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür’lü Annem Ankara’dan ilk kareler

“Annem Ankara” dizisinin çekimleri yakında başlıyor. 90’lı yılların Ankara’sında tek başına üç evlat yetiştiren Zuhal’in ve eşi Hasan’ın hikâyesini anlatan dizinin slogamı ‘Benim annem Ankara’ydı. Denizi, boğazı yoktu ama direnişti, mücadeleydi!’

Yönetmen koltuğunda usta yönetmen Faruk Teber’in oturduğu dizi senarist Başak Angigün’ün annesinin hikâyesi… Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür paylaşıyor. ‘Annem Ankara’nın güçlü oyuncu kadrosunda Korel ve Günsür’le birlikte ‘Özgürcan Çevik, Gökçe Eyüboğlu ve Sinem Uslu, Yıldıray Şahinler, Gülhan Tekin, Muharrem Türkseven, Mustafa Açılan, Fatma Toptaş, Dilek Çelebi, Durukan Çelikkaya, Ezgi Gör, Selen Özbayrak, Başak Akan, Mustafa Enis Bilir, Hakan Akın ve Celile Toyon yer alıyor. Ekip ilk kez geçtiğimiz gün okuma provası için bir araya geldi. Keyifli görüntülerin ortaya çıktığı provada replikler okunurken duygu dolu anlar da yaşandı.

Yakın bir geçmişte, bilindik bir hikayeyi naif ve bir o kadar çarpıcı şekilde işleyen ‘Annem Ankara’nın konusu şu sözlerle ifade ediliyor:

Her insanın yurdu annesidir derler. Ondan öte her toprağın yabancısıdır. Gök kubbede gün batımı belirip kaybolan, büyülü bir renktir insan. Bu hikaye de bizim kaybolan rengimizin hikayesiydi. Yurdumun ve insanın hikayesi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Vahide Perçin “Harika Çılgınlar” dizisiyle dönüyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir