1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Aydemir Akbaş'ı kaybettik, "95 yaşına gelmeden ölmeyeceğim" demişti

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Aydemir Akbaş 88 yaşında aramızdan ayrıldı.

Aydemir Akbaş’ı kaybettik, “95 yaşına gelmeden ölmeyeceğim” demişti

Aydemir Akbaş vefat etti. Defalarca kanseri yenen 88 yaşındaki oyuncu son günlerde ağırlaşmıştı. Önceki gün entübe edilen oyuncuyu bu akşam tedavi gördüğü hastanede 45 yıllık dostu İbrahim Tatlıses ziyaret etmiş ve çıkışta gözyşları içinde “Benin Aydoş’um ölmez” demişti.

Fanatik Galatasaraylı olan sanatçının vefatı üzerine Galatasaray Spor Kulubü baş sağlığı mesajı yayınladı ve “Kulübümüzün 7201 sicil numaralı Divan Kurulu Üyesi Aydemir Akbaş’ın vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” dedi.

25 Şubat 1936’da İstanbul Feriköy’de dünyaya gelen Akbaş, Galatasaray Lisesi’ndeki tedrisatından sonra bir süre gazetecilik yaptı. Ardından tiyatro ile tanışan Aydemir Akbaş, Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü isimlerle çalıştı.

Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı. Sinemaya Atıf Yılmaz’ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı ile başlayan Akbaş, yakın tarihe kadar uzanan oyunculuk kariyerinde birçok filmde rol aldı. Yönetmen olarak da sinemanın içinde birçok projede yer alan Akbaş, televizyon dizilerinde de rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı. Galatasaraylı kimliğini her zaman ve her yerde vurgulayan Aydemir Akbaş, Türkiye’nin en eski spor yazarlarından biriydi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Enes Koçak Star TV’nin “Yoksulluk” dizisinde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir