1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ay Yapım'ın Ezel dizisinin Arap uyarlaması Aser'in setinde zam krizi

Ay Yapım'ın geçen ağustos ayında çekimlerine başladığı 90 bölüm olarak yayınlanacak Ezel dizisinin Arap versiyonu "Aser"in setinde zam isteyen set işçilerin taleplerinin yerine getirilmemesi kriz yarattı.

Ay Yapım’ın Ezel dizisinin Arap uyarlaması Aser’in setinde zam krizi
Ezel dizisinin Rusya, Ermenistan, Romanya ve Meksika’nın ardından MBC için Ay Yapım tarafınfan Arap versiyonu çekiliyor. Yargı’nın 2. yönetmeni Batuhan Semir’in yönettiği dizinin setinde zamlı ücret krizi çıktı.
Sinema TV Sendikası “Aser” dizisinin setinde yaşanan sorunu “Yapımcığılığını Ay Yapım’ın üstlendiği Ezel dizisinin Arapça dilindeki uyarlaması olan Aser dizisinin setinde çalışan meslektaşlarımızın haklı zam talepleri haftalarca cevapsız kaldıktan sonra yapım tarafından reddedilmiş, mevcut zamsız ücretlerle devam etmeyi kabul etmedikleri takdirde meslektaşlarımıza iş akitlerinin fesih edileceği tehdidinde bulunulmuştur. İstifaya zorlanan meslektaşlarımız sektörün itibarını zedeleyen bir tutumla karşılaşmışlardır” cümleleriyle özetledi.
Sendikanın uzlaşma talebine olumsuz yanıt vermekle suçladığı Ay Yapım ise yayınladığı yazılı açıklamasında dizinin bazı set çalışanlarının 6 Şubat günü malzemeleri indirmeyerek diğer ekip ve oyuncuların çalışmalarını engellediklerini belirtti. Şirket Aser dizisinin 2024 Ağustos ile 3025 Nisan arasında çekileceği belli olduğu ve bu süre için yapılan anlaşmalarda ara zam yapılacağına dair bir ifadenin olmadığını, işe başlayalı bir ay bile olmayan çalışanların bile zam talebinde bulunduğu ifade edildi.
Ay Yapım açıklamasına şu sözlerle devam etti:  “Şirketimizin tutumu 6 Şubat 2025 tarihinde çarşamba günü ekipmanı araçlardan indirmeyerek çalışmaya hazır başka arkadaşlarımızın da özgürlüğünü elinden alan ve seti durduran, diyalog yolunu kapatan kişilerdir. Çekim günü seti kilitleyerek çalışılmasını engelleyen hukuksuz ve sektör anlayışına uymayan tavra zorunlu karşılık vermiştir.”
thumbnail
Önerilen Yazı
Arka Sokaklar dizisinin 700. bölüm başarısı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir