1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Atatürk’e hayat veren Ertan Saban: O şerefe nail oldum mu bilmiyorum

Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi bugün itibariyle 70 şehir ve Kıbrıs’ta, 301 salonda gösterime girdi. Filmde Atatürk'e Ertan Saban hayat verdi.

Atatürk’e hayat veren Ertan Saban: O şerefe nail oldum mu bilmiyorum

Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi seyirciyle buluştu. 1930’ların Türkiye’sinde Atatürk’ün öncülüğündeki kültür ve sanat devriminin beyazperdeye aktarıldığı filmde ulu önderimizi Ertan Saban canlandırıyor. Salih Bademci, Ahmet Rıfat Sungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Burak Bilgili ve Emre Karayel ve Bensu Soral ve Okan Yalabık’ın rol aldığı filmin yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın üstlendi.

Özgün müziklerine Tuluğ Tırpan’ın imza attığı filmin Atatürk’ü Ertan Saban “Sarı Paşa bir monolog söyledi, bu memlekete bir epilog (Son söz) ve bir prolog söyledi. Varsa onun lafının üzerine bir laf söylesin. Bilmiyorum ben de hala o şerefe nail olmuş oldum mu, bilmiyorum ama hasbelkader yıldızların istemesi sonucu oynadım. 2002’de babam ‘Yapacaksan bir şey adam akıllı yap’ demişti” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Bir Cumhuriyet Şarkısı Ankara ve İzmir galasında ayakta alkışlandı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir