1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Bir Cumhuriyet Şarkısı’nın Ankara galası tarihi yeniden canlandıracak

Cumhuriyetimizin 101. yıldönümünde Türk halkına armağan edilen “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filmine Salı günü Ankara’da, Çarşamba günü de İzmir’de 2 görkemli gala düzenlenecek.

Bir Cumhuriyet Şarkısı’nın Ankara galası tarihi yeniden canlandıracak

Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi 25 Ekim Cuma günü gösterime giriyor. Ön bilet satışları başlayan BKM’nin 1,5 yıldır üzerinde titizlikle hazırlandığı filmde Ahmed Adnan Saygun’un şefliğinde Cumhuriyet tarihimizin ilk operası Özsoy’un sahnelenme hikâyesi beyazperdeye taşınıyor. Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet Rıfat Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Burak Bilgili ve Bensu Soral’un muhteşem bir performansla seyirci karşısına çıktığı filmin Ankara galası tarihi günleri yeniden canlandıracak.

Bir Cumhuriyet Şarkısı’nın 22 Ekim’de yapılacak Ankara galası, Özsoy Operası’nın 19 Haziran 1934’te ilk kez sahnelendiği, aynı zamanda filmin de ana çekim mekanı olan Ankara Halkevi’nde yapılacak. Filmin 23 Ekim’de İzmir’de yapılacak galası ise Konak’taki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak.

İlk galası cuma günü İstanbul’da Zorlu PSM’de yapılan Bir Cumhuriyet Şarkısı’nı seyirci sık sık alkış yağmuruna tuttu ve birçok sahnede de gözyaşı döktü. Filmin çok sayıda diyaloğu da öne çıktı. Bunlardan biri kurucu liderimiz Atatürk’e hayat veren, değerli aktör Ertan Saban’ın ağzından döküldü: Yokları sayarak hiçbir mücadeleyi kazanamazsınız. OKAY! (Not: Okay’ın anlamını filmi izlediğinizde öğreneceksiniz, sürpriz kalsın!)

thumbnail
Önerilen Yazı
Sihirli Annem’in Perihan’ı Gül Onat setlere “Fer” diziyle döndü

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir