1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Aydan Şener: Şiddetin artmasında günümüz dizileri de rol oynuyor

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk kitabı “Kadına Dair”in imza gününe katılan Aydan Şener "Çetelerin, silahların, mafyaların olduğu dizileri sevmiyorum. İyi örnek değiller. Şiddetin bu kadar artmasında bence bu tarz dizi filmler de rol oynuyor” dedi.

Aydan Şener: Şiddetin artmasında günümüz dizileri de rol oynuyor

Aydan Şener, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk kitabı “Kadına Dair” için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. Etkinlik, Şener’in söyleşisiyle başladı. Tüm alanı dolduran hayranlarının sorularını uzun uzun yanıtlayan sanatçıya büyük ilgi gösterildi. Kadına Dair adlı ilk kitabının çıkış hikayesinden söz eden ünlü oyuncu “Bir kitap yazma projeniz daha olur mu?” sorusu üzerine “Daha önce benim yazdığım hikayeler senaryolaştırıldı ve oynandı. Bir roman yazmayı düşünebilirim bu sefer, neden olmasın?” yanıtını verdi.

Günümüz dizileri hakkında görüşleri sorulan Şener, “Hepsini seyredemiyorum tabii ama son zamanlarda Deha’yı izliyorum. Aras Bulut İynemli, Taner Ölmez, Uğur Polat’ı beğeniyorum. Günümüz dizilerinin çoğu bizim eski film ve dizilerin ya da Yeşilçam’ın farklı uyarlamaları… Süreleri çok uzun dolayısıyla da çalışma şartları da zor. Haz etmediğim şey ise günümüz dizilerinde çok fazla bağırış çağırış olması… Üç Kız Kardeş’te oynarken genç oyunculara ‘Neden bu kadar bağırıyorsunuz?’ diye sordum, ‘Yönetmen böyle istiyor’ dediler. Çetelerin, silahların, mafyaların olduğu dizileri sevmiyorum. İyi örnek değiller. Şiddetin bu kadar artmasında bence bu tarz dizi filmler de rol oynuyor” diye konuştu.

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmeyi ihmal etmeyen Aydan Şener, şöyle konuştu:

“Burada kadına dair her şeyi konuşuyoruz ama maalesef kadına dair şeylerden biri de var olma mücadelesi oldu. Tüm bu olanları lanetliyorum. Bu ülkede ne oluyorsa kadınlara, çocuklara ve hayvanlara oluyor. Caydırıcı cezaların verilmesini ve yasaların uygulanmasını istiyoruz.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Can Yaman’lı El Turco Gain’de yayınlanacak

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir