1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kürk Mantolu Madonna’nın Raif efendisi Salih Bademci oldu

Edebiyatımızın usta kalemi Sabahattin Ali’nin efsane romanı Kürk Mantolu Madonna’nın filmi için hazırlıklar tün hızıyla sürüyor.

Kürk Mantolu Madonna’nın Raif efendisi Salih Bademci oldu

Kürk Mantolu Madonna filmi şimdiden merakla bekleniyor. Alman ve Türk ortak yapımı filmin başrol karakteri Raif Efendi’ye hayat verecek oyuncu için ülkemizin en iyi aktörlerinden Salih Bademci’ye teklif gitti. Mert Dikmen’in yazdığı, Enes Ateş’in ise yöneteceği filmin senaryosunu beğenen Bademci’nin imza aşamasında olduğu öğrenildi. Fikri Harika Prodüksiyon, Tme Films ve son olarak Grimme ödüllü Netflix orijinal dizisi German Genius‘a imza atan Alman yapım firması CAB Film‘in ortaklığında çekilecek filmin aralık ayında sete çıkması planlanıyor.

10 aylık hazırlık süreci bitmek üzere olan filmin başrol kadın yıldızının kim olacağı henüz belli olmadı. 1920 Almanya ve 1940 Türkiye olmak üzere 2 zaman diliminde geçen filmin Almanya sahneleri Babelsberg Studio’da çekilecek.1943 yılında yayınlanan ve Türk edebiyatının en değerli eserlerinden biri olan Kürk Mantolu Madonna kitabından uyarlanan filmde çok dokunaklı bir aşk hikâyesi beyazperdeye taşınacak.

Kitapta içine kapanık, melankolik, dış dünyaya pek uyum sağlayamamış ve sevmediği bir kadınla evlenmiş olan Raif efendinin Berlin’de geçen gençlik yıllarında yaşadığı aşkın yarattığı kırılma noktasının hüzünlü hikâyesi genç iş arkadaşı Rasim’in gözünden anlatılıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Kürk Mantolu Madonna’nın dizi projesi planı değişti, filmi çekilecek

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir