1. Anasayfa
  2. Yaşam
Trendlerdeki Yazı

1700 filmde çalışan yönetmen Günay Kosova vefat etti

Sanat dünyasında yaprak dökümü sürüyor. Kenan Işık ve Genco Erkal’ın ardından yönetmen Günay Kosova’nın da 82 yaşında aramızdan ayrıldığı haberi geldi.

1700 filmde çalışan yönetmen Günay Kosova vefat etti

Yeşilçam’ın usta yönetmen Günay Kosova vefat etti. 82 yaşındaki Kosova Sultanbeyli’de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Set Amiri, Senarist, Yapımcı ve Yönetmen kimliğiyle 1700 filmde çalışan ve bir rekora imza atan ve Kayışdağı Darülaceze’de kalan Kosova, Alzheimer hastalığına karşı mücadele veriyordu. Kosova 2007 yılında eşi Astrolog Hülya Koçak’ı 2007 yılında evinin banyosunda ölü bulmasının ardından çok sarsılmış, annesi ve köpeğini kaybedince de büyük bir travma yaşamış, Sanatçı Yaşam Evi’nde kalmaya başlamıştı.

Musa Yatır, Günay Kosova’yı 2 yıl sonra yaptığı ziyareti sonrası “Sinemamızın büyük değeri yönetmen Günay Kosova son durağı Kayışdağı Darülaceze’de yatalak, ne sinema dernekleri, ne sanatçı arkadaşları nerede? Çalışma arkadaşlarından ne ses, ne de ziyaret… Büyük yalnızlık” paylaşımını yapmıştı.

22 Haziran 1942 Amasya doğumlu olan Kosova,  Erhan Tuncer’in “Üçüncü Adam” sitesine verdiği röportajda 1959 yılında sinemaya nasıl adım attığını “İzmir’de, Kocamdan Ayıramazsın diye, İhsan Tomaç var eski yönetmenlerden, film çekiyorlar. Orada da benim arkadaşım set amirliği yapıyor… Beni aldı, “Gel bana yardımcılık yap…” dedi. Oradan girdim. Atilla Örgün’ün de ilk filmidir. Sevim Tuna eski assolist… Orada başladım” sözleriyle anlatmış ve kendi filmlerini çekmeden önce Kartal Tibet, Türker İnanoğlu ve Yılmaz Güney’in filmlerinde çalıştığını ifade etmişti.

thumbnail
Önerilen Yazı
Melisa Aslı Pamuk bebek bekliyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir